Actualiteiten toeristenbelasting

10 februari 2023

Het na bezwaar handhaven van meerdere belastingplichtigen toeristenbelasting is in strijd met zorgvuldigheidsbeginsel

In deze uitspraak oordeelt de rechtbank dat de Heffingsambtenaar in strijd met de toepasselijke verordeningen uiteindelijk aan het einde van de bezwaarfase geen keuze heeft gemaakt wie belastingplichtig is en hiernaar onvoldoende onderzoek heeft gedaan. 

De rechtbank oordeelt daarom dat de heffingsambtenaar dit onderzoek opnieuw moet doen en vervolgens moet beslissen welke partij volgens hem de toeristenbelasting moet betalen. Wel staat vast dat eiseres gelegenheid heeft geboden tot verblijf met overnachtingen op het vakantiepark aan recreanten. Wel heeft de rechtbank geoordeeld dat het toegepaste forfait onverbindend moet worden verklaard, omdat de heffingsambtenaar niet heeft kunnen aantonen dat het forfait niet voor meer dan 25% afwijkt van de werkelijkheid.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de procedure, het opstellen van een belastingverordening toeristenbelasting of de problematiek ‘arbeidsmigranten en toeristenbelasting’? Neemt u dan contact op met: Fiscaliade, afdeling lokale belasting, Olga Menger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws

Komende opleidingen