Kleine foto
Projecten

Aan de slag met investeringen in de publieke sector? Voorkom financiële risico’s, benut fiscale kansen en creëer tijd en ruimte voor andere belangrijke opgaven zoals verduurzaming, CO2-reductie en governance vraagstukken. Fiscaliade helpt u in iedere fase van het project. Geen enkel project is hetzelfde, maar over één ding zijn álle klanten het eens: toetsing vooraf, voorkomt fiscale risico’s achteraf.

Advies nodig in projecten in:  infrastructuurherindelingennatuurontwikkelingsamenwerkingengrondverwerkingen, woningbouwontwikkeling of duurzaamheid

Fiscaliade biedt de helpende hand. Samen krijgen we het fiscaal voor elkaar

Vragen die vaak spelen binnen projecten:

  • Is btw (gedeeltelijk) verrekenbaar of niet?
  • Op wiens eigendom/grondgebied worden zaken gerealiseerd?
  • Hebben we te maken met schadevergoedingen
  • Welke (on)roerende zaken worden aangelegd en/of overgedragen en aan wie?
  • We werken (deels) voor derden. Hoe doen we dat met vergoedingen?
  • Welke keuzes zijn er mogelijk qua juridische structuur en fiscale optimalisaties?
  • Hoe moeten we omgaan met (langdurige) inhuur binnen projecten en de WAS?

Komt een van deze vragen bekend voor? Vaak begint het met een concrete, ogenschijnlijk simpele vraag. Als je goed inzoomt, komen de fiscale kansen en risico’s in beeld. Bij Fiscaliade helpen we u om het project fiscaal te overzien en wij zorgen ervoor dat het project fiscaal goed voor elkaar is!  Maak kennis met de ‘Fiscaal voor elkaar–aanpak’.

Bekijk hieronder de video van Jurjen van Ameijde, grondverwerver RijnlandRoute. Hij is nauw betrokken bij de totstandkoming van de Rijnlandroute:

De RijnlandRoute

Welke projecten ondersteunen wij?

Infrastructuur

Een nieuwe weg, een nieuwe spoorlijn of een brug die gebouwd wordt. Fiscaliteit speelt hierbij een belangrijke rol en kan voor vele risico’s en kansen zorgen. 

Herindelingen

Heeft u te maken met een herindeling binnen uw gemeente? Herindelingen zorgen voor vele fiscale risico’s en kansen die u goed in kaart dient te hebben voordat de herindeling start. 

Natuurontwikkeling

Natuurontwikkeling is volop gaande in Nederland. Dit heeft gevolgen voor de fiscaliteit van een gemeente. Wij helpen u hier graag mee. 

Samenwerkingen

Gaat u samenwerken met een bepaalde partij? En wilt u meer weten over de fiscale gevolgen hiervan? Wij ondersteunen u hier graag bij. 

Grondverwerkingen

Bent u momenteel bezig met grondverwerkingen binnen uw organisatie? En wilt u weten wat er fiscaal hiervoor dient te gebeuren?

Duurzaamheid

Duurzaamheid speelt een grote rol in veel publieke organisaties. Wij helpen u graag bij de fiscale kant van duurzaamheid.