Kleine foto
Steekproeven

Uw organisatie kan op een onverwacht moment controle krijgen van de Belastingdienst. In plaats van het doorlichten van uw gehele fiscale positie maakt de fiscus vaak gebruik van statistisch steekproefonderzoek. Eén gevonden foutje kan grote fiscale gevolgen hebben omdat deze fout financieel wordt omgeslagen op het gehele bedrag dat de getrokken steek vertegenwoordigd in uw administratie. Fiscaliade laat u zien hoe zo’n steekproef werkt en helpt u inzicht te krijgen in uw fiscale risico’s en kansen.

Steekproeven kunt u ook zelf uitvoeren voor uw fiscale beheersing. Graag ondersteunen wij u met het fiscaal in control komen en faciliteren wij een interne steekproef zowel qua werkproces als beoordelingskader. Dit kan ook samen met uw interne controle. Ook kunnen wij een steekproef doen op uw administratie of uw steekproeven fiscaal reviewen. Een steekproef biedt vaak waardevolle inzichten om uw organisatie verder fiscaal te ontwikkelen.

Het zelf uitvoeren van een steekproef conform de methode van de Belastingdienst (Controle Aanpak Belastingdienst / CAB), biedt u een aanvullende kans om uw processen en aangiften niet alleen door te lichten op fiscale fouten en kansen, maar ook om bij de Belastingdienst aan te tonen dat u fiscaal ‘in control’ bent. Dat kan u helpen als de Belastingdienst een boekenonderzoek uitvoert. Maar ook in het kader van Doorontwikkeling Horizontaal Toezicht wordt steeds vaker verwacht dat u dergelijke fiscale beheersmaatregelen neemt.

Bekijk hier meer informatie over het TCF

Bekijk hier meer informatie over onze aanpak