Maak kennis met Olga Menger

26 maart 2020

Sinds 1 maart is Fiscaliade een vennoot rijker. Hoog tijd voor een kennismaking met Olga Menger. Olga is specialist in het domein Lokale heffingen en Milieubelastingen. Ze heeft ruim 15 jaar ervaring op dit gebied, onder andere opgedaan bij haar vorige werkgever Deloitte.

Waarom heb je gekozen om over te stappen naar Fiscaliade

Ik ben al heel lang in dit vakgebied actief en had vaak een focus op de belastingplichtige. Binnen Fiscaliade ligt de focus juist op fiscale vraagstukken die komen vanuit de overheidshoek. Dat vind ik interessant en omdat de vragen zo divers zijn, geeft het mijn werk een andere en uitdagende wending. Daar komt bij dat Fiscaliade een ander type kantoor is. Kleinschalig, korte lijnen en iedereen heeft dezelfde focus. Dat spreekt mij erg aan. Het hele team is erop gebrand overheidsinstellingen optimaal te adviseren. Daar komt bij dat Fiscaliade snel groeit, dat biedt mooie kansen.

Wat ga je precies doen?

Lokale heffingen en Milieubelastingen is het domein waar ik actief in ben en blijf. Ik ga dit netwerk opbouwen en uitbreiden. Dat doen we gezamenlijk met de andere disciplines binnen Fiscaliade. Op dit moment zit ik in de fase van plannenmakerij. Ik breng de laatste ontwikkelingen in de markt in kaart en bekijk welke impact dit heeft op de Lokale heffingen. 

De werkzaamheden zijn heel divers. Van beoordeling tot verordeningen tot aan het helpen om het proces van bezwaarafhandeling in kaart te brengen. Van beoordelen kostenonderbouwingen tot aan het helpen met inventarisatie van lokale heffingen mogelijkheden binnen de energietransitie.”

Hoe waren je eerste werkweken?

Op mijn eerste werkdag had ik al meteen een afspraak bij een provincie! Ontzettend interessant om te horen welke vragen daar nu spelen. Het begon meteen te kriebelen om aan de slag te gaan. En zo zijn eigenlijk al mijn andere dagen ook verlopen. Veel kennismakingsgesprekken, inventariseren welke vragen actueel zijn vanuit gemeenten en provincies. Bepalen welke richting ik met mijn praktijk op wil.”

Welke richting wil je op?

Mijn ambitie is om hier een volwaardig team van specialisten op het gebied van Lokale heffingen en Milieubelastingen op te bouwen. Maar ook om de andere collega’s te helpen om hun kennis op dit gebied verder uit te breiden. Voor onze klanten is het belangrijk om een geïntegreerde advisering, in combinatie met Vpb en BTW, aan te kunnen bieden. Hiermee wordt het een integraal geheel. Ik kijk uit naar alles wat er komen gaat!”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws

Komende opleidingen