Kleine foto
In gesprek met Nikita Brameijer, oprichter van Fiscaliade
“Dan denk ik: we doen het toch maar mooi met z'n allen!"

Hoe is het idee ontstaan om je eigen fiscaal adviesbureau op te richten?

“Ik werkte destijds bij PWC als btw-adviseur voor de publieke sector. Daar merkte ik dat klanten het lastig vinden om de opgestelde adviesnotities inhoudelijk te begrijpen en bovenal om de daaruit voortvloeiende acties in de praktijk te brengen. Mijn rol stopte vaak na het schriftelijke advies. Voor de uitvoering van de implementatie was vanwege de hoge kosten die hiermee gepaard gaan, geen budget. Daardoor raakte dit soms tussen wal en schip en worden risico’s gelopen die voorkomen hadden kunnen worden. Ik wil juist graag helpen met de inhoudelijke implementatie van de fiscale aspecten, waarbij kosten geen belemmering vormen voor deze ondersteuning.

Vanuit de gedachte dat het ‘anders en beter kan’ is het idee ontstaan om zelf een fiscaal adviesbureau te starten. Waarbij juist die praktische insteek vanuit inhoudelijke sterke kennis centraal staat. Klanten helpen, samen werken aan een oplossing en de vertaalslag naar de praktijk maken. Mijn motto is ‘gewoon doen’. Je kunt overal belemmeringen zien, er zijn genoeg argumenten om iets niet te doen. Maar als je wilt, is er altijd een oplossing. En zo is Fiscaliade ontstaan.”

Wat voor bureau is Fiscaliade?

“Fiscaliade heeft een heel sterk inhoudelijk kwalitatief team. Mensen met veel kennis en kunde, die klanten heel graag écht concreet willen helpen. Wij willen problemen/risico’s oplossen of überhaupt voorkomen dat iets een probleem wordt. Wij willen komen tot een onderbouwd verantwoord fiscaal resultaat. Er wordt meegedacht, mogelijkheden gesignaleerd en we geven praktisch advies. Dat doen we op een betrokken manier, met een bekwaam en enthousiast team. Daar staat iedereen binnen het bedrijf voor. Saamhorigheid en de gezamenlijkheid om het zo te willen doen, dat onderscheidt ons. We zetten net dat stapje extra.”

Wat vind je als leidinggevende belangrijk in omgang met teamleden?

“Er is bij ons geen sprake van hiërarchie. Je werkt als team en de kaders worden op een natuurlijke manier aangegeven. Ik houd er zeker niet van als mensen mij zien als de baas. We bespreken en beslissen gezamenlijk en ik ben oprecht geïnteresseerd in wat de ander vindt en beweegt. Ik geloof er echt in dat je met elkaar tot de beste oplossing komt. Dat vind ik een leuke wisselwerking, daar word ik enthousiast van. Als ik aan het einde van de week naar huis ga, voel ik me voldaan en ga ik vol energie mijn weekend in. Dan denk ik: we doen het toch maar mooi met z’n allen!”

Hoe ziet Fiscaliade er over 5 jaar uit?

“Dan hoop ik dat wij de nr. 1 belastingadviseurs zijn voor de publieke sector. Dat iedereen weet; Fiscaliade, die moet je hebben voor fiscale advisering! We zijn dan gegroeid naar zo’n vijf adviseurs per belastingmiddel en in totaal met zo’n 15-20 professionals die zich focussen op de overheid. Maar, nog wel steeds met hetzelfde teamgevoel en de gezamenlijke manier van werken. Wie we zijn mag niet veranderen door de groei van het bedrijf. Dat wil ik absoluut behouden!“

Wil je meer weten over (werken bij) Fiscaliade? Neem contact op met Nikita via nikita.brameijer@fiscaliade.nl. Alle vacatures vind je hier.