Kleine foto
Maak kennis met werkstudent Fleur Tervooren
“Ik was benieuwd naar de vraagstukken die bij de overheid spelen, of er andere wetten spelen en of het anders is dan bij ‘gewone’ bedrijven.”

Op 1 september is Fleur Tervooren gestart als werkstudent bij Fiscaliade. Na haar bachelor fiscaal recht is ze nu bezig met haar master aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze voetbalt, werkt in de horeca, was actief bij de Belastingwinkel en studievereniging en om praktijkervaring op te doen is ze nu ook werkstudent bij Fiscaliade. Tijd om eens nader kennis te maken met onze nieuwe aanwinst!

Kun je iets meer over jezelf vertellen?

“Toevallig was ik op zoek naar een werkstudentschap, toen ik een mailtje kreeg van mijn studievereniging waarin Fiscaliade werd genoemd. Fiscaliade was ik nog niet eerder tegengekomen en dat maakte mij nieuwsgierig. Wat doet Fiscaliade nu precies als nichekantoor voor de publieke sector? Zeker omdat wij tijdens de studie weinig/minder leren over fiscaliteit voor de publieke sector. Wat houden de werkzaamheden in? Zijn er andere wetten van toepassing? En is het qua werkzaamheden echt anders dan bij ‘gewone’ bedrijven? Toen heb ik gesolliciteerd en had ik een heel leuk kennismakingsgesprek, waar ik nog enthousiaster van werd.”

Wat zijn je ervaringen tot nu toe?

“Tot nu toe vind ik het erg interessant! Ik word bij veel projecten betrokken, krijg leuke klussen . Iedereen is erg deskundig en hier leer ik dan ook veel van. Daarnaast mag ik verschillende werkzaamheden doen voor alle heffingen, hierdoor kan ik voor mezelf uitvinden wat ik het leukste vind en zie ik ook meteen de raakvlakken tussen deze heffingen. Tijdens mijn studie komen de verschillende heffingen ook aan bod, maar in de praktijk kom je er het beste achter waar je voorkeur ligt.”

Welke werkzaamheden verricht je zoal?

“Mijn werkzaamheden zijn zeer divers. Ik mag bijvoorbeeld winsttoetsen doen voor de Vpb, werk mee aan de btw-labeling van diverse klanten, maar ook aan grote (bijvoorbeeld infra) projecten en mag meewerken aan brieven voor de Belastingdienst. Ook kan ik meteen deelnemen aan overleggen met klanten. Ik krijg soms ook lastige vraagstukken , maar ik kan altijd alles aan iedereen vragen. De drempel om een vraag te stellen is erg laag, wat erg fijn is, zo hoef ik niet vast te lopen.”

Hoe zou je de werksfeer omschrijven?

“Ik vind het erg fijn werken bij Fiscaliade, je kunt makkelijk op mensen afstappen en iedereen is behulpzaam. Dat is ook wel het voordeel van een relatief klein team. Er hangt een ontspannen en leuke sfeer. Ook buiten het werk zijn er gezellige activiteiten met een hapje en een drankje waarbij de sfeer altijd goed is.”

Wat zou je potentiële werkstudenten willen meegeven?

“Fiscaliteit voor de publieke sector is zeker niet saai. Je krijgt in je studie heel weinig over de fiscale aspecten specifiek voor de publieke sector, dus het is zeker de moeite waard om je hier eens meer in te gaan verdiepen tijdens een werkstudentschap. Je krijgt een inkijk in hoe gemeenten in elkaar steken en leert vele nieuwe dingen. Je komt de projecten waarvoor je werkt overal om je heen tegen, denk aan verbetering van de infrastructuur, nieuwe projecten in de binnenstad of de bouw van een nieuwe woonwijk. Het is leuk om daar een aandeel in te hebben.”

Wil je meer weten over een werkstudentschap bij Fiscaliade of over andere vacatures? Neem contact op via werkenbij@fiscaliade.nl.

Fleur Tervooren
Specialist BTW/BCF en Lokale heffingen

Laatste nieuws

Komende opleidingen