Geen foto

Reinier Zuur

Mijn naam is Reinier Zuur, fiscaal jurist gespecialiseerd in de vennootschapsbelasting voor de publieke sector.

Per 1 januari 2023 heb ik de overstap gemaakt naar Fiscaliade. Na mijn studie fiscaal recht in Amsterdam ben ik in 2001 mijn carrière begonnen bij Ernst & Young (EY). Daarna heb ik bij verschillende middelgrote accountants-/belastingadvieskantoren gewerkt waar ik zowel adviseerde aan het MKB, vermogende particulieren als de non-profit sector. Mijn focus lag daarbij op de vennootschaps- en inkomstenbelasting, maar ik hield mij ook bezig met omzet-, loon-, overdrachts-, schenk- en erfbelasting. Daarnaast hielp ik mijn cliënten bij bezwaarprocedures, boekenonderzoeken en vragenbrieven van de Belastingdienst en om cliënten fiscaal ‘in control’ te laten zijn.

Ik heb er bewust voor gekozen om voortaan voor de publieke sector te willen werken. Enerzijds om nieuwe dingen te leren en anderzijds om mij meer maatschappelijk in te zetten. Als fiscaal jurist ben ik bij Fiscaliade met name als specialist vennootschapsbelasting bezig, maar ga ik ook adviseren over omzetbelasting en loonheffingen.

Mijn omgeving ziet mij als een ervaren, betrouwbare en veelzijdige belastingadviseur die graag samenwerkt met collega’s, cliënten en andere professionals. Vanwege mijn hulpvaardige en laagdrempelige instelling ben ik een gewaardeerd aanspreekpunt en sparringpartner voor een zorgvuldig en goed onderbouwd advies van hoge kwaliteit. Door goed te luisteren, verbinding te maken, oprecht te zijn gecombineerd met mijn scherpe blik kan ik goed wensen inventariseren en het vertrouwen van iemand winnen. Daarbij ben ik daadkrachtig en neem ik mijn verantwoordelijkheid. Hierdoor krijg ik veel zaken voor elkaar. Overige kenmerkende woorden voor mij zijn: sportief, sociaal, levenslustig, enthousiast, kritisch en eerlijk.

Samen met mijn collega’s van Fiscaliade zorg ik ervoor dat u de controle krijgt/houdt over de verschillende fiscale aspecten binnen uw organisatie, waarbij de praktische uitvoerbaarheid voorop staat!

Reinier Zuur