Kleine foto
Wat is er op dit moment actueel?

Lokale belastingen

Wilt u meer weten over de verschillende soorten lokale belastingen en hun toepassingen? En wilt u uw kennis op dit gebied uitbreiden? Volg dan de module Lokale belastingen in de praktijk van het Fiscaliade Kenniscentrum. Wij gaan in op verschillende uitgangspunten van de lokale belastingen die in toenemende mate door de rechter actief worden getoetst. Daarbij staan wij in onze cursussen stil bij alle lokale belastingen in een verschillend stadium (opstellen verordening, aanslag/ bezwaar en beroep en onderbouwing). Aan de hand van interessante praktijkvoorbeelden en jurisprudentie bespreken wij met u de belangrijkste aandachtspunten, kansen en risico’s die voorkomen bij de verschillende lokale belastingen. U kunt de module Lokale belastingen in de praktijk in zijn geheel volgen of de cursussen separaat volgen.

WOZ

Het vaststellen van de WOZ-waarde en de uitvoering van de Wet WOZ is een belangrijke taak van de gemeente. Daarnaast wordt de WOZ-waarde ook steeds belangrijker. De WOZ-waarde geldt namelijk niet langer alleen als belangrijke heffingsmaatstaf voor de lokale heffingen, maar ook steeds meer voor Rijksbelastingen en vormt vaak de onderbouwing bij het verkopen van vastgoed. Dit maakt dat er veel procedures plaatsvinden over de beschikte WOZ-waarde.

In onze module WOZ in de praktijk gaan wij onder andere in op waarderingsmethodieken, actuele jurisprudentie en de formele vereisten bij bezwaar en beroep. Aan de hand van praktijkvoorbeelden en jurisprudentie bespreken wij met u de belangrijkste aandachtspunten, kansen en risico’s die voorkomen bij de WOZ. Alle reden om onze module WOZ in de praktijk te volgen.

Het Fiscaliade Kenniscentrum biedt u een uitgebreid programma aan. Het is mogelijk om de module WOZ in de praktijk in zijn geheel te volgen of de cursussen separaat te volgen.

Laatste nieuws

Komende opleidingen